θανάσης τριαρίδης * Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα 

 

σημείωση

 

 

 

 

 

Σημείωση

 

 

Το παρόν βιβλίο είναι το τέταρτο της σειράς «Το μέλι και το μέλλον», η οποία οφείλεται στο μ. π. Η παρουσία προσώπων, όπως ο Αγιούτος, ο Τζακ, ο Ύπνος ή η κυρία Πανδώρα, παραπέμπει σε άλλα βιβλία της ίδιας σειράς.

 

Η ιστορία του βιβλίου είναι ολωσδιόλου φανταστική, όπως φανταστικά είναι και τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή. Επίσης, φανταστική είναι και η πόλη Καστρούπολη, καθώς και η παρουσία των λεπρών στο χωριό Μυγδαλιά. Πολύ συχνά μέσα στο κείμενο προσδιορίζεται ποια μέρα της εβδομάδας αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή σε ποια φάση του βρισκόταν ο κύκλος του φεγγαριού στην ημερομηνία αυτή (πανσέληνος, μισό φεγγάρι κτλ.)· οι προσδιορισμοί αυτοί είναι εντελώς αυθαίρετοι και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα παρά μόνο συμπτωματικά, ούτε ο καθένας από αυτούς βρίσκεται στη (συμβατική) αντιστοιχία που θα έπρεπε με τους υπόλοιπους, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

Το μ. π. είναι η μόνη όσο και διαρκής απόδειξη πως τα δάκρυα υπερέχουν κάθε σχεδίου, ψηφίου, βιβλίου, ιστορικής ή φυσικής ή μεταφυσικής  νομοτέλειας, ή και όποιας άλλης, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.